Nytt

Fawza Youssef. Foto: www.hawarnews.com

På kvinnedagen er det bemerkelsesverdig at når de syriske kurderne (Syrian Democratic Forces) i SDF/YPG i dag avviser kravet om en tyrkisk-kontrollert sikkerhetssone inne i Syria, så er det en kvinne som uttaler seg.

Fawza Youssef har blitt intervjuet av Reuters i den syriske byen Qamishli.

“This border strip – we do not call it a safe zone – must guarantee security for both sides with international peacekeeping forces, we believe this would be a moderate solution,” she told Reuters in an interview in Qamishli.

Hun bekrefter i intervjuet at kurderne har pågående samtaler med regimet i Damaskus – og med russerne må man formode – uten at disse samtalene så langt har ført til konkrete resultater.

Tyrkias president Recep Tayip Erdogan har gjentatte ganger, senest sist onsdag, utelukket muligheten for at noen andre enn tyrkerne selv skal kontrollere den tre mil brede sikkerhetssonen. En sone som altså Tyrkia krever, inne i Syria.

På denne kvinnedagen kan det være verdt å merke seg at SDF/YPG konsekvent velger likestillingslinjen – en mann og en kvinne i alle viktige posisjoner. I Tyrkia settes de fremste tyrkisk-kurdiske kvinnene bak lås og slå. Leyla Guven bør huskes i dag:

The most talked about woman and political prisoner this International Women’s Day is Leyla Guven, who has been on hunger strike for 121 days – over 17 weeks without eating food.

Guven is a democratically elected member of the Turkish parliament, representing the Kurdish Peoples’ Democratic Party (HDP) protesting against the total isolation of Kurdish leader Abdullah Ocalan, who has been incarcerated for 20 years on Imrali island. (IOL News)

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!

Les også

Les også