Sakset/Fra hofta

Analysetjenesten Storyboard måler engasjementet til nettavisene på sosiale medier. Det var nedgang for flere av de store, men noen få vokste, deriblant Document.no med hele 17,7 %.

Det er et tall som gir energi inn i det nye året.

Document.no fikk forsterkninger særlig i siste halvdel. Vi spurte leserne om å delta i moderering og fikk forbausende mange svar. Flere av disse er nå i full gang.

Vi registrerer med undring av Nettavisen varsler at de legger ned kommentarfeltet med umiddelbar virkning. Dette virker mildt sagt som en svært uklok beslutning. Det er ikke mange uker siden Vårt Land gjorde det samme. Avisene sender et signal til leserne som er uenige i den redaksjonelle linjen om at de ikke ønsker å ha dem med. En ting er språk som er ubehøvlet. Men det går det an å gjøre noe med. Document.no gjør noe med det.

Men vi mistenker at det er meningene Vårt Land og Nettavisen ikke liker. Man har kunnet observere massiv motstand mot redaksjonell linje i kommentarfeltene. Er svaret på en slik uenighet nedstengning?

Mye av drivkraften bak høyrepopulismen som mediene ynder å kalle den, er frustrasjon over ikke å slippe til. Forstår avisene overhodet hva de holder på med, og hva deres rolle er?

Resett er nykommer og har derfor ikke noe å sammenligne med. De legger seg tett foran Document, på en 9. plass og Document på 10.

Vi er særlig fornøyd med at det er kvaliteten på vårt stoff som har så høye besøkstall. Folk er interesserte, de vil bli informert, og man å ta dem på alvor.

Dette gir en stor boost til vår tro på fremtiden.

I høst har vi tiltrukket en rekke dyktige folk og det er gått opp for oss at flinke folk betyr mer enn penger. Har man folkene, kommer pengene.

Det gjelder også det organisatoriske. Uten flinke administratorer stopper ting opp. Også der har vi vært heldige.

Nå er det  bare å trimme seilene og la det stå til.

Vi har flere spennende prosjekter på tegnebordet, ett av dem er aksjesalg. Vi ønsker at leserne skal delta og føle eierskap til siden/prosjektet.

Det kommer flere nye bøker i 2019, flere møter og vi håper å begynne med video i februar.

Det er ikke lenge til.

Følg med!!

 

Deletoppen 2018: Dramatisk nedgang for nettavisene