Nytt

Nesten 1000 somaliere har mistet sine danske oppholdstillatelser, skriver DR. De siste tallene fra Udlændingestyrelsen dekker perioden fra begynnelsen av 2017 til og med oktober 2018.

Udlændingestyrelsen mener at det nå er trygt nok for disse somalierne å reise hjem igjen.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (Venstre) sier at disse somalierne må reise hjem og bygge opp landet sitt.

– Hvis man ikke længere har behov for vores beskyttelse, og ens liv og helbred ikke længere er i fare i hjemlandet, og helt konkret i Somalia, så skal man selvfølgelig rejse hjem igen og genopbygge det land, man kom fra, sier hun.

Det er ikke så mange somaliere som velger «sluttpakke» fra Danmark på 140.000 kroner per voksen og 42.000 per barn ved å frivillig reise hjem. I 2017 valgte kun 42 somaliere å reise tilbake og bare 32 har gjort det så langt i år. De 1000 som nå har mistet oppholdstillatelsen skulle ha reist fra landet i løpet av 30 dager. Hvis dette ikke skjer blir de flyttet til et såkalt «utreisesenter».

Men det kan selvsagt klages på avgjørelsen til Flykningenemden. Nesten samtlige av de 1000 har klaget. I nesten 60% av disse sakene gis klagen medhold. 18% får innvilget asyl og i 40% av tilfellene sendes saken tilbake til Udlændingestyrelsen for ny behandling på grunn av nye opplysninger.

DR

Gi Document en julegave!

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

Eller betal til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt vipps-nummer er 13629

For å støtte oss via Paypal gå til vår Støtt Oss-side.

Les også