22. juli-senteret kobler stortingsrepresentant Sylvi Listhaug til 22. juli og Anders Behring Breivik. – Nå må bunnen være nådd, sier Listhaug i en kommentar.

Documents sak om dette, 22. juli-senteret kobler Sylvi Listhaug til 22. juli og høyre­ekstremisme, er i dag landets desidert mest delte sak på sosiale medier. Likevel er det i skrivende stund ingen andre medier som har skrevet om saken, ni timer etter at vi publiserte vår sak.

Sylvi Listhaugs Facebook-post om Ap og IS-krigernes rettssikkerhet ligger i en kortstokk hvor 22. juli-senteret ber elever om å lage sin egen 22. juli-utstilling. I ett tilfelle ble Listhaug satt ved siden av Nordisk Mostandsbevegelse. Klassen fikk ros av guiden.

22. juli-senteret driver både omvisning og undervisning av skoleklasser. Under et besøk fikk en klasse se et sett med bilder de skulle bruke til å sette sammen sin egen utstilling. Blant bildene var Sylvi Listhaugs Facebook-postering om Ap og IS-krigernes rettssikkerhet.

Bildet lå sammen med bilder av blomsterhavet etter 22. juli, terrorsikring i Oslo, en gråtende kongefamilie, og SMS’er med pårørende til Utøya-ofre på selve dagen.

Listhaug har opplevd mye av hets, hat og trusler, men nå er hun opprørt. Hun skriver følgende på sin Facebook:

– Nå må bunnen være nådd. At en offentlig institusjon kan få seg til å dra meg, en folkevalgt politiker som ønsker en streng innvandringspolitikk, inn i historien om massemorderen Anders Behring Breivik som sto for det verste massedrapet som har skjedd i Norge siden 2. verdenskrig, er forkastelig. Og de bidrar til polarisering. ‪Bildet bør ikke tas bort midlertidig, men permanent. ‬

 

Det er Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) som er ansvarlig for 22. juli-senteret. DSS er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Document har bedt om en kommentar til senterets fremstilling av Sylvi Listhaug fra statsråd Monica Mæland.

 

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!