Ifølge den seneste undersøkelsen oppgir 70 % av franskmenn at de er misfornøyd med Emmanuel Macrons gjerning som president. Det viser en fortsatt sterk vekst i misnøyen med Macron bare fra sist måned, hvor en allerede rekordartet andel på 66 % oppgav det samme.

Document om tallene fra august: Rekordlav popularitet for Macron

I månedene mai og juni 2017, det vil si helt i begynnelsen av Macrons femårsmandat som president, oppgav til sammenlikning henholdsvis 66 % og 64 % å være «fornøyde». Mens vi skriver september 2018 er dette tallet 29 %, fra 34 % i august.

Denne nær sagt stupende trenden i Macrons popularitet har nå vart siden de første ukene etter den relativt unge og liberale presidentens innsettelse. Hans popularitet falt raskere enn de mest mislikte statsministrene i nyere fransk historie.

Document: Macron har halvert sin støtte på 100 dager

Hele veien har det rådet en underlig stillhet fra europeisk presse vedrørende det som etter alt å dømme, bør være en sjokkerende utvikling. Finansmannen og ministeren fra Hollandes foregående sosialistiske regjering, som selv var historisk upopulær, feier først de etablerte partiene av den politiske scenen, idet han opprettet sin egen «bevegelse», Republikken i anmarsj, og danner så regjering allerede i første år av partiets eksistens. Alt dette i hva som ble rapportert, og godt kan ha vært en euforisk stemning, svært liknende den vi så og ble fortalt om fra Amerika ved valget av Obama under slagordet «Change».

Ved en tidligere undersøkelse fra i fjor kunne Le Figaro videreformidle fra byrået for spørreundersøkelser, Ifop at en vedvarende trend har befestet seg over de siste årene, hvor det for første gang i tilsvarende undersøkelser historie i Frankrike, forholder seg slik at flere oppgir at de er pessimistiske på vegne av hvilken retning landet deres går i, mens de for eget vedkommende mener at de vil greie seg.

Desillusjon, apati og resignasjon, eller raseri? Tegnene er aldeles ikke entydige på hva som vil bli å forvente ved den franske nasjons neste vegvalg i 2022. Macron har fortsatt lenge igjen.

Undersøkelsen er gjennomført per telefonintervjuer med et representativt utvalg på 1964 personer i aldersgruppen 18 og eldre i tråd med kvotemetoden.

 

Redaksjonen anbefaler å lese:

Macron vil sprenge Afrikas demografiske bombe i Europa

Macron går ikke lenger på vannet

Mozart-komplekset: Jeg er utrolig mye smartere enn deg

 

Kildehenvisning: Le Figaro

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!