Nytt

Macron med den nye spanske statsministeren Pedero Sanchez.

Et knapt, men utvetydig flertall på 54 prosent av franskmenn motsetter seg den sosialt liberale president Macrons politiske linje om å hente et udefinert antall illegale migranter, avvist ved Italias kyst i tråd med landets lover. Det fremgår av en undersøkelse utført av anerkjente Ifop på oppdrag av Atlantico.

Helt uvirksom er muligens president Macrons retoriske linje ikke. Flertallet på 54 prosent – en andel registrert ved utspørringer over nett mellom 14. til 16. august – er nemlig falt 4 prosentpoeng, sammenliknet med en undersøkelsen utført tidligere i juni, altså fire prosentpoeng opp i Macrons favør etter to måneder.

Blant de utspurte i undersøkelsen med partipolitiske preferanser var 67 prosent av de som oppgav å støtte Macrons regjeringsparti, LREM positive til henting av båtmigranter. Samme tall for de politisk konservative og tilhengere av Les Républicains var tallet 28. Og for Le Pens parti, Rassemblement national (tidligere Front national) var tallet 8.

 

Document anbefaler: – Det er ikke politikkens oppgave å skape en moralsk orden

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.