Nytt


Migranter ombord på det italienske kystvaktfartøyet «Diciotti» på havnen i Catania den 22. august 2018. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / Scanpix.


 

En gruppe på 34 eritreiske migranter fra kystvaktskipet «Diciotti» – som etter ti dagers politisk dragkamp fikk gå i land i Italia, da kirken lovet å ta seg av dem – ble søndag kveld oppdaget i en politikontroll mens de befant seg i en buss på vei til en Røde Kors-leir for migranter i Ventimiglia, ikke langt fra Italias grense mot Frankrike.

Bussen var innleid av NGO-en Baobab Experience, som driver et migrantsenter hyppig benyttet av eritreere ikke langt fra Tiburtina-stasjonen i Roma, hvor politiet fredag også oppdaget migranter fra «Diciotti».

21 andre eritreere som hadde steget i land fra det samme skipet, er tidligere blitt observert av politiet i grensebyen, skriver La Repubblica. Alle unntatt tre er siden forsvunnet.

NGO-ens talsmann Andrea Costa bekrefter at de har hjulpet eritreerne til Ventimiglia. Fire aktivister var sågar med migrantene i bussen, naturligvis vel vitende om at disse vil forsøke å ta seg ulovlig inn i Frankrike. Hensikten er siden å reise videre nordover i Europa, melder Corriere della Sera.

Politiet er i ferd med å undersøke om aktivistene har gjort noe straffbart – hvilket er tvilsomt siden de ikke ser ut til å ha hjulpet migrantene med å krysse grensen, men snarere har transportert dem i nærheten av grensen.

Frankrike har en omfattende grensekontroll på grensen mot Italia, men gitt at Ventimiglia fortsetter å være et veikryss for migranter, er det åpenbart at grensen langt fra er potte tett.

«Diciotti»-affæren er instruktiv, da den klart viser hvilken farse den europeiske asylpolitikken er. Politikilder ønsker tilsynelatende nettopp dette. Farsens siste kapittel er neppe skrevet.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.