Nytt

Donald Trump advarte mandag Putin og Assad mot å angripe Idlib-provinsen på en hensynsløs måte. Det kan føre til en stor humanitær tragedie, sa Trump.

“President Bashar al-Assad of Syria must not recklessly attack Idlib Province. The Russians and Iranians would be making a grave humanitarian mistake to take part in this potential human tragedy,” Trump tweeted.

“Hundreds of thousands of people could be killed. Don’t let that happen!”

FN og hjelpeorganisasjoner har advart om at et fullskala-angrep på Idlib kan resultere i en ufattelig tragedie. Den situasjon har nå oppstått at det er Trump som gir NGO’enes ord vekt. Kun USA kan fremsette en trussel som får Putin og iranerne til å tenke seg om.

Det er andre gang USA advarer Assad og Putin mot å gå over grensene i Idlib. Konkret gjaldt det bruk av gass. Nasjonal sikkerhetsrådgiver John R Bolton antydet at USA ikke kom til å sitte uvirksom, hvis det skjer.

Russland har samlet en stor flåtstyrke i Middelhavet i påvente av en storoffensiv. Putin og Assad vil tvinge verdenssamfunnet til å forholde seg passiv mens de bomber Idlib. Trump har nå advart russerneflere ganger og må handle hvis advarslene ignoreres.

Trump warns Syria, Russia and Iran against Idlib ‘tragedy’

Støtt Document