Migranter befinner seg ombord på skipet «Aquarius» i Middelhavet den 12. august 2018. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / Scanpix.


 

Skipet «Aquarius», som SOS Méditerranée og Leger uten grenser opererer i Middelhavet, har fått tillatelse til å legge til kai på Malta etter at fem land – Tyskland, Frankrike. Luxembourg, Spania og Portugal – er blitt enige om å dele de 141 migrantene ombord mellom seg, skriver La Repubblica.

Om man ser bort fra Luxembourg, utgjør de fire andre landene den «aksen» av EU-land Angela Merkel snakket om under sitt besøk i Spania, som etterstreber felles løsninger i migrasjonspolitikken.

Løsningen består altså denne gangen i å ta imot 141 migranter, hvorav to tredjedeler sies å komme fra Eritrea og Somalia, mens nesten halvparten skal være uledsagede mindreårige.

Gibraltars maritime myndigheter har kunngjort at «Aquarius» ikke lenger vil få være registrert som søk- og redningsskip i den britiske kolonien. NGO-fartøyet blir dermed stående uten flagg. Koordinator for arbeidet ombord på skipet, Nicola Stalla, sier at man trolig vil søke om å få seile under tysk flagg.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂