17-åringen som er siktet for knivdrapet på en 18 år gammel butikkansatt ved Coop i Vadsø i går kveld, kom til Norge som enslig mindreårig asylsøker fra Afghanistan i 2015. Det opplyser politiet på en pressekonferanse søndag ettermiddag, skriver iFinnmark.

– Han oppholder seg i Norge på midlertidig oppholdstillatelse, og kom til Norge som mindreårige asylsøker fra Afghanistan i 2015, sier etterforskningsleder Steffen Andreassen

Det er ikke klart hvor lenge 17-åringen har bodd i Vadsø.

Politiet arbeider for å finne motivet for ugjerningen, meddeler lokalavisen.

Allerede før noen medier hadde skrevet om drapet, florerte ryktene i går kveld om at ugjerningsmannen var somalier. Men hverken politiet eller øyenvitner kunne bekrefte det.

NRK unngår å nevne Afghanistan direkte, men oppgir at vedkommende er fra «Sentral-Asia». Om man tar en titt på UDIs statistikk over enslige mindreårige asylsøkere i 2015, ser en at det kom 3537 slike til Norge fra Afghanistan det året. Stort andre sentralasiater er med unntak av én usbeker ikke å finne i tabellen, med mindre man er uortodoks nok i språkbruken til å inkludere Iran, Irak eller India i begrepet.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!