Det er medienes fremstilling av gjengkriminaliteten på Oslo Øst som er problemet, sier Ayoub Zannachi, leder av Stovner ungdomsråd, til VG.

Avisen har snakket med Zannachi i forbindelse med mandagens høring i Oslo rådhus om ungdomskriminalitet, utenforskap og utrygghet i hovedstaden.

Ayoub Zannachi, som også er styremedlem i Elevorganisasjonen i Oslo, mener mangel på tilbud for ungdom over 18 år er en årsak til at noen faller utenfor samfunnet.

Zannachi påpeker at det viktigste er å komme i jobb. Mangel på penger gjør at man ikke har et sosialt liv, og da blir man et lett bytte for dårlige miljøer. Derfor bør det skapes flere arbeidsplasser, som ikke krever at man har en mastergrad, sier han til VG.

Ungdomsrådslederen er skuffet over medienes omtale av gjengkriminaliteten.

– Det er viktig å skrive om det, men det er fremstillingen som er problemet. Det er store overskrifter om store problemer. Det legger mer til rette for fremmedfrykt enn aksept og toleranse. Det er et feiltrinn. Og det gjelder blant annet VG, sier han.

Det er ikke første gang Zannachi kritiserer mediene for å overdrive problemene i Oslo Øst. I mai uttalte han seg til Aftenposten etter at det var kastet stein på Natteravnene i Stovner og Vestli tre ganger, og en person var truffet i hodet:

– Det er en veldig trist situasjon. Samtidig blåses den unødvendig mye opp, noe som bidrar til å svartmale bydel Stovner.

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!