Barnevernslederen på Holmlia i Oslo innrømmer at de ikke har jobbet godt nok med ungdom og forebygging i bydelen.

Den siste tiden har det vært skrevet mye om Holmlia og Young Bloods som er pekt ut som Oslos største gjengtrussel. Barnevernsleder i Søndre Nordstrand, Roger Johansen, sier til VG at han kjenner til gjengen, som politiet har hatt på radaren i over ti år.

– Situasjonen er veldig alvorlig. Vi har et fokus på det. Vi ser de bakenforliggende årsakene, som er et komplekst og sammensatt bilde. Alt fra oppvekstvilkår og levekår til foreldreproblematikk, sier han til avisen.

Johansen erkjenner at en av grunnene til ungdomsproblematikken i bydelen er at barnevernet ikke treffer med tiltakene, eller at de kommer inn for sent. Han etterlyser derfor forskning på nye tiltak.

Elisabeth Grøtteland i Holmliainitiativet sier til VG at skolene i området er oppgitte over at barnevernet ikke følger opp varslene de får. Dette bekrefter rektor ved Hauketo skole Trond Herbert Johansen.

Rektor ved Rosenholm barneskole, Gullborg Kristin Støldal, sier skolen har et godt samarbeid med barnevernet i flere saker, men synes det er krevende at barnevernet har så stor utskiftning internt.

Barnevernslederen erkjenner også at de har et forbedringspotensial når det gjelder å samarbeide med skolene.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!