Nytt

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen reagerer kraftig på nåværende leder Siv Jensens positive signaler til et regjeringssamarbeid med KrF.

– Det er helt uaktuelt å belønne Knut Arild Hareide og KrF gjennom å åpne for å ta dem inn i regjering, like etter at de har støttet et mistillitsforslag og sørget for at Sylvi Listhaug må gå av som statsråd, sier Hagen til VG.

Han mener et regjeringssamarbeid bør være helt uaktuelt å snakke om, og tror ikke han er den eneste som reagerer.

– Det er mange velgere og Frp-tillitsvalgte som er rasende på KrF fordi de tok føringen for å fjerne Sylvi Listhaug fra jobben som justisminister. Da blir det helt feil å si at vi er positive til å få dem inn i regjering, fortsetter han.

Onsdag sa Jensen til avisen at hun ønsker et regjeringssamarbeid for å styrke den borgerlige siden i Norge og sikre at Jonas Gahr Støre (Ap) «holdes langt unna regjeringskontorene i mange år».

Timingen er helt feil, mener Hagen, som likevel er åpen for at KrF senere kan komme inn i regjering, for eksempel i forbindelse med budsjettarbeidet til høsten.

Siv Jensen sier hun forstår reaksjonene.

– Jeg skjønner at Carl reagerer og vil gjerne presisere det jeg sa. KrF må finne seg selv før det blir aktuelt å ta de med inn i regjeringen. De må bestemme seg for om de er et parti til venstre eller høyre i norsk politikk. Når KrF ville felle Listhaug og regjeringen plasserte de seg til venstre i norsk politikk: