Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB

Frp har på flere målinger ligget godt under 10 prosents oppslutning, og på en ny meningsmåling får de kun 6,4 prosent. – Ræva, sier partileder Siv Jensen.

Det er på meningsmålingen for Klassekampen og Nationen at Frp får sin dårligste oppslutning på 26 år.

– Målingene nå er skikkelig ræva dårlig. Det er ikke noe å lure på. Det kjenner vi på alle sammen, sier Jensen til VG.

Hun mener det er summen av flere ting som er årsakene til den lave oppslutningen og ramser opp slitasjen av å sitte i regjeringen i flere år, samt bråket i Bergen og Oslo.

– Da vi forlot regjeringen sa vi samtidig klart og tydelig at det ikke var noen kvikk fiks. Alle vet at det tar lang tid å reetablere seg.

Nestleder Sylvi Listhaug tar selvkritikk på måten partiet har framstått på.

– Vi har fremstått veldig forvirret det siste året overfor velgerne. Det har vært vanskelig å få øye på kursen vår. Vi har bedrevet betydelig selvransakelse nå, og vedtatt en strategi som er bredt omforent i partiet – om hvor vi skal, sier hun.

Planen er å bli så store som mulig ved valget i 2021 – og deretter bygge partiet opp igjen mot 2025.

Og både Listhaug og Jensen avviser et nytt regjeringssamarbeid med Venstre og KrF.

– Vår appetitt til å samarbeide med de to partiene er borte, sier Jensen.

– Vi er ikke del av en firerbande og vi er heller ikke støttehjul for regjeringen. Vi kommer til å kjøre en linje hvor vi rendyrker vår politikk. Så får andre parti ta stilling til våre forslag, understreker Listhaug.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.