På spørsmål fra en journalist fra Dagbladet viser Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug frem gullkorset hun har rundt halsen under en pressekonferanse på Stortinget i Oslo fredag 19. februar. FrP-leder Siv Jensen varslet torsdag at hun ikke tar gjenvalg som partileder og pekte samtidig på Listhaug som sin arvtager. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Fremskrittspartiet vokser med 3,4 prosentpoeng til en oppslutning på 12,9 prosent i Dagbladets siste måling. Blå blokk gjør sin beste måling siden oktober.

Målingen er tatt opp etter at Siv Jensen varslet at hun gir seg som partileder og pekte på Sylvi Listhaug som arvtaker og Ketil Solvik-Olsen som første nestleder. Sist partiet gjorde det så godt i Dagbladets måling, var i august i fjor

– Jeg tror det er en effekt av glade Frp-ere som jobber på. Om det også er en Sylvi-effekt eller en Ketil-effekt, så er det ikke meg imot. Uansett er dette en stor vitamininnsprøytning for oss mens vi nærmer oss den lange valgkampen, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sv, Rødt og Miljøpartiet De Grønne har fortsatt flertall. De fem partiene ville fått 90 mandater hvis dette var valgresultatet.

Borgerlig blokk gjør det bedre enn på noen målinger siden oktober, til tross for at Høyre går tilbake 2,2 prosentpoeng. Venstre rykker over sperregrensen med en vekst på 2,1 prosentpoeng til 4,6 prosent.

Dersom også Kristelig Folkeparti kommer over sperregrensa, er det ikke langt til nytt borgerlig flertall.

Målingen: Rødt 2,7 prosent (-2,6 prosentpoeng), SV 7,8 (+0,1), Arbeiderpartiet 20,3 (-0,1), Senterpartiet 17,7 (-3,7), MDG 3,7 (+1,9), KrF 3,3 (+0,4), Venstre 4,6 (+2,1), Høyre 23,1 (-2,3), Frp 12,9 (+3,4).

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.