– En vitamininnsprøytning nå i valgkampinnspurten, sier Frp-leder Siv Jensen.

Fremskrittspartiet haler innpå sin regjeringspartner Høyre, viser en fersk meningsmåling Norstat har gjort for NRK.

I målingen går Frp fram med 2 prosentpoeng til 17 prosent. Høyre faller på sin side med 1,5 prosentpoeng til 24,2 prosent.

– Dette er en vitamininnsprøytning nå i valgkampinnspurten, sier Frp-leder Siv Jensen når hun får se NRKs siste måling før valget.

Det har vært en uke preget av sterk kritikk etter at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) besøkte svenske Rinkeby, men også av mye oppmerksomhet: Omtalen av Listhaug i norske medier ble doblet den uken hun besøkte Rinkeby, sammenlignet med uken før.

– Jeg er veldig glad for at Frp har høy synlighet i denne valgkampen, sier Jensen, til NRK.

Borgerlig side berger imidlertid så vidt flertallet i Stortinget med 85 mandater, ifølge målingen.

Arbeiderpartiet går fram med 1,4 prosentpoeng til 25,8 prosent og er igjen det største partiet.

På rødgrønn side får imidlertid Senterpartiet et fall på 1 prosentpoeng til 9,6 prosent. Også Sosialistisk Venstreparti faller svakt til 5,9 prosent.

Målingen viser også et fall for Kristelig Folkeparti på 1,5 prosentpoeng, mens Venstre fortsatt havner under sperregrensen med 3,5 prosent.

MDG kan på sin side notere en framgang på 0,4 prosentpoeng til 4,6 prosent, noe som vil gi partiet åtte stortingsrepresentanter.

For de tre største partiene Ap, Høyre og Frp er det en feilmargin på mellom 2,1 og 2,5 prosentpoeng. For de øvrige partiene ligger feilmarginen på mellom 0,7 og 1,7 prosentpoeng.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂