Frp gjør et kraftig byks på meningsmålingen etter at Sylvi Listhaug gikk av som justisminister tirsdag. Foto: Tore Sætre / Wikimedia Commons.

I en ny måling laget for TV 2 tirsdag, går Frp fram med 9,8 prosentpoeng til en oppslutning på hele 20,6 prosent.

Regjeringspartiene ville hatt flertall alene – uten KrF – med 81 mandater om det hadde vært valg i dag.

Målingen er et øyeblikksbilde i timene etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister, melder TV 2 tirsdag kveld.

Målingen, som er laget av analysebyrået Kantar TNS, viser at Frp nesten har doblet oppslutningen fra tidligere i mars. Ni av ti velgere som stemte Frp i 2013, sier at de ville gjort det samme i dag. Partiet sanker stemmer fra Høyre, KrF og Senterpartiet. De mister kun stemmer til Høyre.

– Dette er en god meningsmåling, og den viser at folk er lei debatten om debatten. Folk er lei av en opposisjon som bare snakker om ord og ikke politikk, sier partileder Siv Jensen i Frp til TV 2 tirsdag kveld.

Resultatene i målingen viser det blåeste flertall i Stortinget på over syv år. Rødt – partiet som stilte mistillitsforslag mot Sylvi i Stortinget – faller med 2,1 prosentpoeng til 1,7 prosents oppslutning, mens Høyre får hardest medfart med et fall på 3,3 prosentpoeng til 23,6 prosent. Arbeiderpartiet står på stedet hvil med 23,6 prosent.