Tross nedgang siden forrige valg passerer Frp Høyre og er største parti med 19,1 prosents oppslutning på en fersk meningsmåling for Møre og Romsdal.

Høyre, som var største parti i Møre og Romsdal med en oppslutning på 23,6 prosent under stortingsvalget 2017, går kraftig tilbake og blir fjerde største parti med en oppslutning på 16,3 prosent på målingen.

Den er utført av Respons på vegne av Sunnmørsposten , Romsdals Budstikke og Tidens Krav.

Dersom målingen slår til på valgdagen, vil både Frp-leder Sylvi Listhaug og fylkesleder Frank Sve være inne på Stortinget fra Møre og Romsdal. Høyres andrekandidat Vetle Wang Soleim vil på sin side være ute.

Senterpartiet er partiet som har gått mest fram siden forrige valg. Partiet får 18,3 prosents oppslutning (+5,3 prosentpoeng). Ap er like bak Frp med 18,8 prosent (-2,5), Rødt får 3,5 prosent (+2,3 prosent), MDG får 3,8 prosent (+1,6), Venstre får 2,8 prosent (-0,7) og KrF får 7,1 prosent (+1).

800 personer er intervjuet mellom 3. og 7. september i forbindelse med målingen. Feilmarginene er på +/- 2-3,5 prosentpoeng.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.