Sylvi Listhaug i Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB

Det kan bli et blåblått valgskred i Møre og Romsdal, ifølge en ny måling. På målingen vokser Høyre og FrP kraftig, mens Ap og Sp stuper.

FrP-leder Sylvi Listhaug fikk seg en god opptur onsdag, da hun fikk servert den seneste målingen i Møre og Romsdal. Dette er for øvrig Listhaugs hjemfylke, som hun i dag representerer på Stortinget.

NTB melder om saken.

På meningsmålingen InFact har gjort for Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke, er FrP fylkets største parti, med en oppslutning på formidable 26,5 prosent.

Høyre noterer seg 22,3 prosent – og for begge partiene er det en solid fremgang: 9,4 prosentpoeng opp for Frp og 7,3 opp for Høyre.

Arbeiderpartiet faller derimot som en stein og får kun 12,8 prosent, ned 5,3 prosentpoeng.

Også Sp går tungt tilbake, med 6,2 prosentpoeng til 11,7 prosent.

Fagsjef Knut Weberg i InFact sier at tallene er oppsiktsvekkende. Han har aldri sett så store velgerbevegelser som nå.

– Fremskrittspartiet er dobbelt så stort som Arbeiderpartiet i Møre og Romsdal. Der skiller dette fylket seg fra andre fylker i landet, sier Weberg til Romsdals Budstikke.

Man merker seg også at MDG er så å si utradert i fylket og nå støttes av kun 1,9 prosent av velgerne (-2,8). Det forsterker inntrykket fra nasjonale målinger av at MDG er et parti som er i ferd med å gå i glemmeboken.

For de andre partiene ser målingen slik ut: Rødt 2,9 (+1,1), SV 6,7 (+1,6), V 2,5 (-0,6), Krf 6,3 (+0,7), Andre 6,4 (-5,2).

Feilmarginen oppgis å være fra +/– 0,8 til +/– 2,7 prosentpoeng. 1024 personer deltok i undersøkelsen, som ble utført 7. mars.

Les også: 

Medvind for Sylvi: FrP har doblet sin oppslutning blant kvinner

Bestill fra Document: 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.