Nytt

Jon Helgheim gjentok mandag morgen kritikken av Ap for ikke å ville gå inn for loven som gir politiet mulighet til å frata jihadister statsborgerskapet, slik det er i flere andre land som Storbritannia. – Partiet står bak Sylvi Listhaug, sa Helgheim.

I helgen har det vært et stormløp mot Sylvi Listhaug pga facebook-oppdateringen hvor det heter at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens rettighet».

Innvandringspolitisk talsmann for Frp, Jon Helgheim, møtte AUFs tidligere generalsekretær Tonje Brenna i Politisk kvarter. Før de slapp til hadde Trine Skei Grande og Hareide tatt avstand fra justisministeren. Brenna langet voldsomt ut mot Frp og koblet Listhaugs utspill direkte til Utøya.

Den koblingen avviste Helgheim. Han sa de to ikke hadde noe med hverandre å gjøre: Listhaugs innlegg handler om at Ap ikke ville være med å ta statsborgerskap fra jihadister, noe flere andre rettsstater gir adgang til. -Det må kunne gå an å diskutere dette uten å trekke inn Utøya, sa Helgheim.

Han sa partiet ikke «så» den komme da de kritiserte Ap. Det gjorde de fordi Ap har lovet å bli tøffere i innvandringspolitikken.

Tonje Brenna slo tilbake og sa hun har gitt opp Listhaug og Frp. Det som skuffet henne mest var at Høyre var med på samme linje.

Hun sa at det hårreisende å si at Ap ville beskytte terroristers rettigheter. Det var saklig feil, sa Brenna. Hun mente at Listhaug og Frp fremmet hat med sin retorikk og «historisk vet vi hva det kan føre til», sa Brenna.

 

Les også