Parlamentsvalget i Italia er over, og en av de store vinnerne er Lega Nord, som nå er blitt det største partiet på høyresiden.

I en artikkel i Aftenposten om det forestående valget den 2. mars siterer Ingeborg Moe en italiensk kommentator på at partiet under Matteo Salvinis ledelse har dreid «i en fremmedfiendtlig og rasistisk retning». Norsk presse er nokså samstemt i at Lega er ytre høyre og gudene vet hva annet.

Nå som mandatene er fordelt, viser det seg at det italienske parlamentet har fått sin aller første svarte senator. Og gjett hvilket parti han representerer?

Den 62 år gamle Toni Iwobi bor utenfor Bergamo, hvor han er gift med en italiensk kvinne og har et IT-selskap med noen titalls ansatte. Iwobi, som kommer fra Nigeria og har bodd i Italia siden 1977, har vært Lega Nord-aktivist i 25 år.

Partiene som påberoper seg å være antirasistiske, har ikke selv funnet plass i rikspolitikken til det etniske mangfoldet de fremmer verbalt, men et parti de anklager for rasisme, har altså gjort det. Det er på venstresiden man finner rasismen i Italia, sier Iwobi. Tomme tønner ramler som kjent mest.

I et intervju med Libero i fjor høst uttalte Iwobi at den pågående menneskestrømmen til Italia er uakseptabel. Afrikanerne som slenger gatelangs er en sosial bombe, sier han, men har likevel ikke unnlatt å hjelpe afrikanere i vanskeligheter.

Migrasjonen er blitt til en invasjon, og denne bør stanses, mener Iwobi, som har poengtert dette i sitt valgkampmateriell:

I Norge får man gjerne høre at bruken av ordet «invasjon» er problematisk. Tomtønnene er ikke heeelt lydløse her heller.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.