Hun omtales som en «watchdog» og har vært overalt på sosiale medier i sommer.

Men nå er det mange som stiller spørsmål til motivasjonen bak internettfenomenet, fordi det kommer frem at 56 år gamle Monica Poli ikke er woke.

Hun er nemlig, i tillegg til å få avslørt lommetyver i Venezia, også rådgiver for Lega Nord, et italiensk «ytre høyre-parti», slik Dagsavisen beskriver partiet som er ledet av Matteo Salvini.

Partiet omtales – nærmest selvfølgelig, siden det ikke er woke – som både anti-LHBT og anti-innvandring, og dermed altså rasistisk.

Lega Nord er et av partiene som er i koalisjonsregjering med den italienske statsministeren Giorgia Meloni, og da benytter selvsagt agenda-media alle muligheter til å sverte henne, hvis de kan.

Det betyr at Monica Polis flere tiår lange kamp mot lommetyver pakkes inn i skittent dopapir.

I stedet for å hylle det rådgiveren gjør, skal det skapes en baktanke her som helt åpenbart har en politisk agenda, slik Dagsavisen har.

Biologiske menn forbys å konkurrere om tittelen «Miss Italia»

Poli og hennes gruppe, omtalt som Cittadini Non Distratti (De Udistraherte Innbyggerne), vandrer rundt i Venezia og konfronterer folk de ser er lommetyver, filmer det, og poster det så på sosiale medier som TikTok.

– Vi er en gruppe på rundt 50 stykker. Første gang vi tok en lommetyv, var for rundt 30 år siden. Jeg tror vi er den første gruppen i Italia som begynte med dette, sier Poli til The New York Times.

Men for Dagsavisen og resten av agenda-media er ikke dette noe de vil fokusere på, for det er jo en god handling.

De velger heller å gjøre et poeng ut av at hun jobber for feil parti, som av Europaparlamentet har blitt kategorisert som «rasistisk».

Mon tro om Dagsavisen og agenda-media hadde gjort det samme hvis Poli hadde representert et venstrevridd parti som for eksempel Rødt i Norge ?

Om Poli, i stedet for å avsløre lommetyver, selv hadde vært en, og i tillegg leder for et kommunistisk parti, så kunne hun bare ha påberopt seg å ha gjort en feil, og agenda-media ville ha skrevet omsorgsfulle artikler om henne, hvor hun hadde blitt hyllet for den fantastiske jobben hun hadde gjort for partiet.
Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.