Nytt

Bildet: Justisminister Nicole Belloubet er en «dashing» kvinne, velkledd, høy og flott. Hun later til å tro at Frankrike fortsatt er en stormakt som kan projisere makt ut i verden, selv på vegne av en jihadist. De samme jihadister som har erklært Frankrike krig. Mens de franske sikkerhetstjenestene sliter med å holde tritt med deres planer på hjemmebane, ønsker Belloubet å redde dem fra galgen i land de har forsøkt ødelegge. Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Det er ikke lenge siden Wall Street Journal avslørte at Frankrike hadde spesialsoldater i Iran som jaktet på franske jihadister. Når de ble lokalisert overlot de jobben med å likvidere dem til irakiske kolleger.

Det kalles å «ta dem ut». Frankrike ville eliminere dem ute før de kom hjem.

Nå vil justisminister Nicole Belloubet gripe inn hvis noen franske jihadister dømmes til døden i Irak eller Syria. Det er nesten ikke til å tro. Humaniteten er grenseløs. Den strekker seg også til å omfatte de som vil komme hjem for å kanskje planlegge et nytt Bataclan.

Flere vesteuropeiske land er inne på det samme: Jihadistene må reintegreres.

Frankrike sier landet «vil gripe inn» dersom noen av landets borgere blir dømt til døden i Irak eller Syria for å tilhøre jihadistgrupper.

– Selvfølgelig vil den franske staten gripe inn dersom det er spørsmål om dødsstraff, sa Frankrikes justisminister Nicole Belloubet til flere medier søndag.

På spørsmål om hva hun legger i den uttalelsen, forklarte Belloubet at det vil være snakk om å forhandle med den aktuelle staten fra sak til sak.

I forrige uke skapte en irakisk domstol kontrovers da den dømte en tysk kvinne av marokkansk opprinnelse til døden ved henging. Kvinnen var funnet skyldig i å ha tilhørt ekstremistgruppen IS.

Titalls franske borgere antas å være fengslet i Irak og Syria etter at IS er drevet tilbake. (NTB)

Hvordan vil befolkningen reagere hvis det viser seg at en av dem man har intervenert på vegne av, kommer hjem og anretter blodbad? Det virker ikke som politikerne er i stand til å tenke.

De oppfører seg som søvngjengere.

 

Se: Frankrike står ved likvideringen av jihadister