Fra en leir i Atareb i Syria. Foto: AP Photo/Hussein Malla, File

Frankrike har hentet hjem ti IS-kvinner fra fangeleirer for mistenkte jihadister nordøst i Syria. Det er også hentet 25 barn.

Samtidig som Frankrike herjes av opptøyer og uro med utspring i landets store muslimske innvandrerbefolkning, velger myndighetene å hente et antall ekstreme islamister fra Syria.

Det er det franske utenriksdepartementet som opplyser om hjemhentingen av de såkalte IS-kvinnene, pluss barna.

Dette er den fjerde slike hjemhentingen Frankrike har gjennomført det siste året. Frankrike var et av de europeiske land der den islamistiske terrorgruppen rekrutterte flest IS personer.

Ved ankomst i Frankrike ble de mindreårige tatt hånd om av barnevernet. De voksne skal tas hånd om av rettsvesenet, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet.

NTB-AFP melder om saken.

Uttalelsen legger til at de franske kvinnene frivillig reiste til områder i Syria og Irak, som da ble kontrollert av IS-jihadister.

Kvinnene ble satt i fangenskap da IS-kalifatet kollapset i 2019.

I Frankrike blir enhver voksen som har reist til de områdene, gjenstand for etterforskning.

Flere rettssaker, både i Frankrike og andre vestlige land, har fastslått at disse kvinnene som reiset for å slutte seg til IS, spilte en viktig rolle for terrorgruppens virksomhet.

Enkelte vil stusse over at Frankrike på denne måten henter enda flere personer som neppe vil bidra til å skape den ro og  harmoni i befolkningen som landet så åpenbart mangler.

Les også: 

Opptøyene i Frankrike «truer statens eksistens»

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.