Utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Annika Byrde / NTB.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier at regjeringen følger situasjonen for fremmedkrigerne og deres barn.

– Vi er sterkt bekymret for barna som befinner seg i leirer i Syria. Disse barna lever under vanskelige forhold og er satt i en alvorlig situasjon av sine foreldre, sier Søreide i en kommentar til NTB.

Samtidig legger hun til at Norge ikke har noen jurisdiksjon i Syria, og derfor ikke har noen folkerettslig forpliktelse til å repatriere fremmedkrigere eller deres barn.

I januar i fjor besluttet regjeringen å hente hjem en kvinne i Syria som senere ble dømt til 3,5 års fengsel for deltakelse i terrororganisasjonen IS. Dommen fra Oslo tingrett er anket.

Hjemhentingen av kvinnen førte til at Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen. Kvinnen og barna ble hentet hjem på grunn av sønnens antatt alvorlige sykdom.

All senere informasjon om det påstått svært syke barnet er senere innhyllet i tåke. De store mediene har vist påfallende liten vilje til å  finne ut hva som var realitetene i denne saken.

Les også: – Norske skattebetalere skal ikke betale et øre mer enn nødvendig for IS-kvinnen!

 

Sommerlesningen er i boks – ny bok fra Document Forlag: 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.