Nytt

Israel og USA er blitt enige om «å ta ut» leder for Revolusjonsgardens utenlandsavdeling, al-Quds, general Soleimani. Det skriver en kuwaitisk avis som ofte brukes for å lekke informasjon Israel ser seg tjent med kommer ut.

Washington gave Israel a green light to assassinate Qassem Soleimani, the commander of the Quds Force, the overseas arm of Iran’s Revolutionary Guard, Kuwaiti newspaper Al-Jarida reported on Monday.

Soleimani har mange amerikanske soldatliv på samvittigheten, fremst i Irak. For tre år siden var han nesten ved å bli eliminert i Damaskus, men amerikanerne varslet Iran, slik at operasjonen mislyktes. Det førte til sterke rivninger mellom israelsk og amerikansk etterretning.

Det sier en god del om Obama at amerikanerne varslet iranerne om en trussel mot en av deres fremste ledere, som hadde plenty av amerikansk blod på hendene.

The report says Israel was «on the verge» of assassinating Soleimani three years ago, near Damascus, but the United States warned the Iranian leadership of the plan, revealing that Israel was closely tracking the Iranian general.

The incident, the report said, «sparked a sharp disagreement between the Israeli and American security and intelligence apparatuses regarding the issue.»

Den ene avsløring om Obamas «collusiun» triller ut av skapet etter den andre. Forrige uke var det om at Obama sørget for å holde sin hånd over Hizbollah slik at DEA-agenter ikke fikk arrestert dem for kokain-smugling til USA og en rekke andre forbrytelser. Obama skulle ha avtalen med Iran, koste hva det ville.

https://www.haaretz.com/israel-news/1.832387