Kommentar

Bildet: Slobodan Milosevic oppdaget makten som lå i frykten hos vergeløse mennesker. Han dro til Kosovo og talte til serberne på Kosovo Polje-sletten og sa trylleformularet: «Ingen skal slå dere mer». Når en situasjon oppstår der folkemasser føler seg overgitt og vergeløse, vil en «redningsmann» før eller siden stå klar. Mange ser Putin som en slik. MSM og politikerne forstår ikke historien; de forstår ikke at det er i ferd med å bygge seg opp en tilsvarende situasjon her. Et ønske om beskyttelse. Foto: Petar Kujundzic/Reuters/Scanpix

 

Noen mener at folk på høyre fløy bør og skal dele de samme oppfatninger, ha samme fiende og de samme venner. Men det blir stadig tydeligere at det er store meningsforskjeller. Putin er blitt syretesten. Hvis du kritiserer ham, møter du vreden.

Vi er derfor en gruppe mennesker som føler oss like fremmede blant putinistene som blant MSM. Vi ønsker oss ikke tilbake, for man kan ikke gå ut i den samme elva to ganger; vannet er under kontinuerlig utskiftning. Vi vet at vi må forsøke å etablere et nytt sentrum, som bygger på kristne, liberale, konservative verdier og normer. Vi står for en pragmatisk realisme og innser at mye av det vi har tatt for gitt, er i endring – både ytringsfriheten og vår personlige frihet. Over ultraliberalismen henger det tunge skyer.

MSM og islam har i fellesskap innskrenket ytringsfriheten. Jihadister har større ytringsfrihet enn islamkritikere. Men svaret er ikke å legitimere putinister, slik Lurås gjorde med Nistad. Lurås fikk ikke frem at Nistad bygger på helt andre prinsipper enn det Vesten gjør eller gjorde.

Faktisk synes jeg det er flere tegn på at Resett beveger seg i samme retning.

Putin representerer et system som er totalt fremmed for oss. Man må være på en ideologisk trip for å kunne late som om putinismen har noe å tilby Europa. Tvert imot: Putin vil ikke Europa vel. Putin eller islam – det blir som å velge mellom pest og kolera.

Putin representerer et autoritært, korrupt styre, og han appellerer til mennesker som har sans for makt, for ikke å si vold. Den som tror at Putin har noen svar på Europas problemer, tar sørgelig feil.

Sansen for Putin er et av de viktigste tegn på at det er i ferd med å vokse frem en ny høyreradikalisme i Europa. Den er farlig, for den relativiserer overgrep og følger en linje der hensikten helliger midlet.

For å kunne sluke Putin, må man ty til store løgner. Det begynte under krigene på Balkan. Slobodan Milosevic fulgte samme politikk i Bosnia og Kosovo som Putin gjorde i den andre tsjetsjenske krig. Begge endte med massemord.

Men hvis man er på det ideologiske sporet, er det utrolig hva man er villig til å glatte over. Selv et Srebrenica kan relativiseres.

Hvis man tror at Putin er noe bolverk mot islamisme, bør man ta en titt på Ramzan Kadyrov. Forherligelse av islamske krigsherrer er ikke akkurat noe man kan knipse vekk.

Russerne har alltid vært gode sjakkspillere. De oppdaget for lenge siden at den galopperende identitetspolitikken som ville dele inn menneskene i nye kjønnskategorier og gi dem rettigheter som tidligere var forbeholdt mann og kone, ødelegger vestlige samfunn innenfra. Putins propagandaapparat så mulighetene i å destabilisere Vesten ved å forstørre Vestens egen feilslåtte politikk.

Men betyr dét at man skal godta eller ignorere at homofile tortureres på YouTube-videoer, slik det skjer i Russland? Det er mangel på spørsmål av denne kategorien som glimrer med sitt fravær i Lurås’ intervju med Bjørn D. Nistad.

Putins forbrytelser er så mange at hvis man gjennomfører et halvtimelangt intervju uten å berøre dem, må man kunne si at den som tier, samtykker.

Det virker som om Resett er et svar på den appellen Putin sender ut. Putinistene flokker seg om Resett. Vi sier: Dette er en farlig politikk. Man fornemmer sansen for den sterke mann, for viljen til å handle, og for ønsket om å ta igjen. Dette er toner vi har hørt før. Det var derfor mange kastet seg i armene på nasjonalsosialistene: De så hva Rød Front var i stand til, og ville svare med samme mynt.

En slik utvikling ville være farlig i dagens Europa. Stadig flere begynner å gå lei av dagens politikere.

Vi tror heller ikke at disse politikerne vil være i stand til å avverge høyreradikalisme. Den koden har de ikke knekket. De forstår ikke hva det er som radikaliserer folk.

Borgerjournalisten Bechir Rabani var modig og fikk frem hva det handler om: Han banket på døren til Expressens sjefredaktør Thomas Mattsson. Expressen har gjort det samme med anonyme deltakere i kommentarfeltene. Etter først å ha «blåst» deres identitet i spaltene, har de oppsøkt dem hjemme og stukket et kamera opp i ansiktet på dem. Rabani ville se om Mattsson tålte sin egen medisin. Dét gjorde han ikke. Mattsson var for feig til å åpne. Den samme Mattsson leder en avis som utydeliggjør bilder av voldtektsmenn og andre forbrytere. Man lar ekte voldsmenn få nyte anonymitetens beskyttelse, mens borgere som ytrer seg, henges ut.

Rabani fikk frem flere poenger, og Mattsson sto helt avkledt tilbake, selv om han aldri viste seg.

Mattsson overfører sin egen kynisme på motstanderne, og skaper et ønske hos publikum om å ta igjen. Mediene tirrer og tirrer, og samtidig forsøker de å holde folk i age ved å vifte med «det hvite raseriet». Men jo mer vold, voldtekter og terror som skjer, jo mer vokser folks raseri.

Putin er i ferd med å fremstå som en tøffing som kan ordne opp. Hvis man vil bedras, så gis det mange muligheter. Putin vet å spille på folks ønske om hevn. Etter bomben i supermarkedet i St. Petersburg nylig, sa Putin at slike folk burde skytes på stedet.

Russia calls its military campaign in support of Syrian government forces a «counterterrorism operation,» and Putin suggested that soldiers who served in Syria had helped avert potential attacks by killing extremists and preventing them from returning to Russia.

«What would happen if these thousands…returned to our country — returned trained, armed, and well prepared?» he said at the ceremony, referring to Russians who have traveled to Syria to fight alongside Islamic State (IS) and other extremist groups. (…)

FSB officers should act «within the framework of the law» when detaining «these bandits,» he said. «But if there is a threat to the life and health of our officers, [they should] act decisively — take no prisoners, and liquidate the bandits on the spot.»

Putin kaller bombing av sykehus i Syria for kontraterroroperasjoner. Han sender leiesoldater inn som ikke står til regnskap for noen. Dogs of War.

Vestlige medier og politikere vil ikke se hva som er i ferd med å bygge seg opp. De er mer opptatt av å bekjempe Donald Trump.

Har vi hatt noen farligere situasjon i Vesten siden annen verdenskrig tok slutt? Det døde langt flere i krigene i Indokina, Kongo, Angola. Men det skjedde langt unna. Nå har konfliktene kommet hjem til Europa og USA på et nivå vi ikke har sett i fredstid.

Vi sier: Donald Trump representerer den halvdel av amerikanerne som hadde gitt opp å stemme. Det er et tegn på amerikansk vitalitet at det fantes en kandidat med en karisma som kunne slå clintonistene ned i støvlene. Hvis Hillary hadde vunnet, ville det høyst sannsynlig vært ute med USA. Og dermed med Europa.

Trumps USA er Europas siste sjanse til en demokratisk løsning. I vingene venter putinistene på å rykke inn.

Det er en hvit nasjonalisme vi ser konturene av, og det vil ikke komme noe godt ut av den.

Nettopp fordi Document har vært banebrytende i kritikken av politisk korrekthet, meningstrykket og islamofilien, merker vi en understrøm av høyreradikalisme. Det er nemlig ingen liberalitet eller ytringsfrihet på ytterste høyre fløy. Det er et krav om å slutte rekkene, føye seg, ikke forsinke marsjen. Det har ingenting å gjøre med ytringsfrihet eller å slippe til flere stemmer. Putinistene har et bilde og en holdning som ikke tolererer kritikk. De kaller det meningsmangfold, men det er å seile under falskt flagg.

Det er clintonistene og putinistene som har danset tango sammen. For å få ram på Trump, fant de opp Russia collusion. Jakten på denne er i ferd med å forgifte det politiske liv.

Mer enn noen gang gjelder det å stå imot og beholde orienteringsevnen.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!

Les også

-
-
-
-
-
-

Les også