Nytt

I en kommunevalgmåling som Respons har utført på oppdrag fra Høyre og Venstre får Arbeiderpartiet 23,8 prosent i Oslo. De borgerlige får flertall med en liten margin. Arbeiderpartiet går tilbake 8,2 prosentpoeng i forhold til kommunevalget for to år siden.

– Dette er en måling som ikke er god for oss, sier leder i Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen.

Frode Jacobsen mener at det er dårlige resultater på det nasjonale plan som rammer målingen i Oslo.

– Etter et dårlig valgresultat har det vært mye negativ oppmerksomhet rundt Arbeiderpartiet. Det tror jeg velgerne straffer oss for. Vi fremstår kanskje ikke som det mest spennende alternativet på nasjonalt plan, og det rammer også oss, sier Jacobsen.

Jacobsen blir spurt av NRK om dette kan ha noe med «hva mange mener er den bilfiendtlige politikken»:

– Jeg tror det har skjedd en del endringer rundt dette med bil og parkering som har skapt uro og usikkerhet blant folk.

Uro og usikkerhet? Da har nok Jacobsen misforstått. Folk er rett og slett forbannet. Det er denne svake virkelighetsforståelsen som blir straffet. Det ville ha hjulpet om politikerne hadde en litt bredere omgangskrets slik at de fikk inn impulser fra flere hold og ikke bare sitt eget partiprogram.

Det skjer en sterkere polarisering i Oslo. Den går på bekostning av Arbeiderpartiet. Med enda større demografiske endringer så spår vi at dette vil øke.

Besynderlig nok straffes ikke MDG i samme grad. Men det skyldes nok at deres velgere allerede har kjøpt seg el-biler og el-sykler. Miljøeliten greier seg alltids.

Høyres leder Nikolai Astrup er fornøyd med målingen:

– Dette er veldig gode nyheter for Høyre og for borgerlig side. Det er borgerlig flertall, og det viser at folk ønsker seg de borgerlige partiene tilbake i posisjon i Oslo, sier Oslo Høyres leder Nikolai Astrup.

NRK

Kjøp Kent Andersens bok her!