Første søndag i advent er det tradisjon for julegrantenning i bygd og by – så også i Groruddalen – selv om deltakelsen er lite å skryte av.

‘Nå lyser det på Vestli’ lyder overskriften på artikkelen i Groruddalen.no. Vestliåsen boligsameie inviterer tradisjonen tro til julegrantenning. ‘Her tar vi hensyn til alle beboere’, forteller de – så halalpølser er kjøpt inn for anledningen. 55 barn bor i sameiet, og alle har fått invitasjon i god tid – som kan byttes i godtepose.

Det burde være forlokkende for mange barn, men bildet som ledsager artikkelen sier noe annet. Det er ganske så glissent rundt julegranen. Rett ved siden av står en gruppe godt voksne, noen har tatt på seg nisseluen i anledning markeringen. De 55 barna glimrer med sitt fravær, i hvert fall da bildet ble tatt – og julegranen er så vidt vi kan se allerede tent.

Vestli skole har ca. 80 pst minoritetsandel, kan noe av grunnen ligge her? Hvor mange barn på Vestli feirer jul i 2017?

http://groruddalen.no/kultur/na-lyser-det-pa-vestli/19.23625