Akers Avis Groruddalen skriver om fremmedkulturelles skepsis mot barnevernet. De har rett og slett ikke tillit til det norske barnevernet. Arbeiderpartiet leder an i arbeidet for å endre situasjonen. Dialog er arbeidsmetoden.

Det fikk Arbeiderpartiet høre i høst under valgkampen på Furuset. Nå er de i startgropa med nytt dialogarbeid mellom barnevernet og minoritetsfamilier.

Artikkelen viser også at det som inntil ganske nylig ble oppfattet som den norske virkeligheten, er et problem i møte med fremmede kulturer. Arbeiderpartiet anklager barnevernet for å forholde seg til den hvite norske virkeligheten, og det er ikke godt nok. Nå må barnevernet legge seg i selen for å integrere seg i Det nye Norge. Arbeiderpartiet er både i mot at man forholder seg til den hvite norske virkeligheten, samtidig som barnevernet skal slå fast hvordan man ønsker å ha det i Norge og hvilke regler som gjelder her. I bydeler hvor norske barn er radert bort er det neppe tvil om hvem som må bøye av.

Leder av helse- og sosialkomiteen i Bydel Alna, Lena Sæterli (Ap) uttaler seg.

– Jeg tror mye av dette er kulturelt betinget. Barnevernet forholder seg til en norsk og hvit virkelighet, men så kommer det multikulturelle familier som har med seg kultur fra sitt hjemland og en tradisjon på hvordan man oppdrar barn. Det kan være veldig eller litt ulikt fra Norge, og da blir det en kræsj dersom man ikke snakker sammen. Vi må få fram at slik er det i Norge, og slik er reglene her. Risikoen er at disse barna faller ut, sier Sæterli.

groruddalen.no

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂