Nytt

Londons politisjef sier bomben som ikke detonerte som planlagt på undergrunnsbanen i London forrige uke, var full av eksplosiver og splinter.

I et intervju med radiostasjonen LBC sier Londons politisjef Cressida Dick at bomben som ble funnet forrige uke var svært farlig og angrepet mot T-banen kunne gått langt verre.

Ingen mistet livet, men 30 personer ble såret da en bombe plassert om bord på en T-banevogn gikk av i morgenrushet fredag 15. september. Angrepet skapte panikk blant de mange pendlerne og noen ble skadd da de ble tråkket på i kaoset som oppsto.

Ifølge politiet detonerte ikke bomben som den skulle, og skadeomfanget ble derfor mye mindre enn det kunne ha blitt.

Så langt er seks personer pågrepet i forbindelse med etterforskningen av det britiske myndigheter kaller et terrorangrep. To av dem ble løslatt torsdag, uten å være tiltalt for noe. De fire andre er i politiets varetekt.

En av dem som ble løslatt er en 21-åring med syrisk opprinnelse, som ble pågrepet utenfor en hurtigmat-restaurant vest i London lørdag. Ifølge britiske medier hadde han tilknytning til samme fosterhjem som en 18-åring som også er pågrepet.