Gjesteskribent

Trond Giske og Sylvi Listhaug barket sammen på NRK torsdag kveld. Innvandring var temaet, og temperaturen steg gjennom debatten til nye høyder. Giske kom i stor grad trekkende med gammelt nytt, og var mer interessert i å snakke om retorikk enn politikk. Når man i fotballen er mer opptatt av å ta mannen enn ballen, er det fordi man innser sin egen utilstrekkelighet. Om Giske innser det samme, forblir et åpent spørsmål.

I Giskes verden er man på sitt nedrigste og usleste som menneske hvis man ikke kler seg tidsriktig:

– Det var landsmøte i FrP hvor nestlederen i FrP sitter i en T-skjorte hvor det står et ankermotiv og «Good journey» samtidig som det skyller døde unger i land på strendene i Hellas. Vet du hva, jeg synes det er kynisk. Jeg synes det er kaldt. Og det er et Norge som jeg ikke vil ha. Og det er en måte å kommunisere på som selvfølgelig er bevisst.

Sa Trond Giske, iført pen blådress. Og det er jo så lett å få assosiasjoner til blått hav når man ser et slikt antrekk, Trond …

FrPs nestleder er selvsagt Per Sandberg, og det ble et bra rabalder i media da «noen» koblet hans utvaskede
T-skjorte opp mot druknende mennesker. I seg selv en riktig så god konspirasjonsteori fra «noen», men det er mildt sagt oppsiktsvekkende at Ap tør å bruke en to år gammel, konstruert vandrehistorie som et ledd i valgkampen.

Kjetil Alstadheim river i DN 2.9. (bak betalingsmur) hele vandrehistorien i fillebiter:

Det var DNs fotograf og jeg som bidro til at Sandbergs T-skjorte ble landskjent. På FrPs landsmøte våren 2015 var det debatt om hvor få båtflyktninger Norge skulle ta imot. Da la jeg merke til hva Sandberg hadde på brystkassen. Jeg raljerte med det i skissen jeg skrev. Da tok det av.

Mange trodde Sandberg brukte T-skjorten for å provosere. Det er jeg overbevist om at han ikke gjorde. Og det tror jeg Giske skjønner selv, men han er kynisk nok til å si noe annet. På landsmøtet gjorde ingen noe ut av Sandbergs T-skjorte. Hvis Sandberg ville provosere, så hadde han sørget for at T-skjorten hans ikke bare tilfeldigvis ble nevnt i DN. Sandberg ønsket ikke å provosere. Tvert imot. Det han snakket for, var at båtflyktningene skulle få hjelp. Ikke her, men der. Det er noe annet enn et «ryk og reis»-budskap.

Mange vil nok kalle Giske for en skurk (for å si det litt diplomatisk) som prøver å gjøre Sandbergs T-skjorte til kynisme. Det er å ta mannen istedenfor ballen.

Kilde: https://www.dn.no/meninger/2017/09/01/2055/Uten-filter/faktasjekk-av-t-skjorte