Innenriks

Norge har som kjent fått sitt eget dyrepoliti. Mindre kjent er det kanskje at vi også har et eget opererende klespoliti. De siste par døgnene har dette opprettet straffesak mot Per Sandbergs valg av t-skjorte på FRPs landsmøte. Dagbladet skriver:

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg rørte definitivt ved noen strenger da han igår på FrP-landsmøtets siste dag stilte i ei maritim t-skjorte med anker, bølger og påskriften «Good journey» og «Sea Adventure».

I lys av de siste ukenes flyktningetragedier i Middelhavet fant mange t-skjorta usmakelig.

per-sandberg-skjorte-2

Offentlige talsmenn for klespolitiet mener at det dreier seg om en svært alvorlig sak.

– Det finnes visst ingen nedre grense, er retorikkprofessor Kjell Lars Berge første reaksjon da Dagbladet ringer og spør ham om saken.

Retorikkekspert Kjell Terje Ringdal, som også arbeider som offentlig pressetalsmann for klespolitiet, mener at bevisstillingen mot mistenkte er veldig sterk.

– Jeg får en følelse av at det er menneskeforakt i budskapet på den t-skjorta, slik mange oppfatter det, sier Kjell Terje Ringdal.

Per Sandberg insisterer selv på at valget av t-skjorte var tilfeldig. Han skal etter sigende heller ikke ha fått med seg det nye innførte forbudet mot t-skjorter med maritime tema.

Dersom Sandberg uansett skulle bli funnet skyldig, er strafferammen høy. Veldig høy.

Kjell Lars Berge tror det snart vil vise seg hvilken betydning Sandbergs t-skjorte og andre utspill får for regjeringssamarbeidet.

På twitter, der de «mange» som både Dagbladet og Ringdal nevner befinner seg, arbeider for tiden klespolitiet på spreng med saken.

«Er forbannet og jeg koker. For liten plass til å skrive her. Se heller FB siden min. Hva i helvete er dette slags oppførsel Per Sandberg?»

«Den t-skjorta til Per Sandberg er hinsides usmakelig.»

«Idé: Per Sandberg får grisejuling på en Journey-konsert.»

Nettavisen rapporterer om ytterligere uttalelser fra klespolitiets presseansvarlige.

Forlagssjef Anders Heger er ikke nådig i sin kommentar av T-skjortevalget:

– Den skjorta til Per Sandberg er faen meg et bunnmål av politisk anstendighet. Drittparti, tvitrer han.

Fakta om klespolitiet: 

  • Klespolitiet er ikke et nytt organ i norsk offentlighet. I september 2013 var Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen, også under etterforskning for valg av en suspekt kjole.
  • Det generelle forbudet dreier seg blant annet om t-skjorter med maritime innslag og kjoler med leppestift-tema. T-skjorter med Che Guevara, palestinaskjerf, hijab etc. er stadig fullt lovlig.
  • Grunnet manglende ressurser er det kun klærne til representanter for Fremskrittspartiet man har tid til å etterforske. Øvrige saker vil dermed umiddelbart henlegges.