Amerikansk UD har gitt russerne beskjed om å stenge generalkonsultatet i San Fransisco og to handelslegasjoner, ett i New York og ett i Washington. Dermed blir kontakten mellom USA og Russland enda dårligere.

 

The United States has told Russia to close its consulate in San Francisco and buildings in Washington and New York that house trade missions, the State Department said on Thursday, in retaliation for Moscow cutting the U.S. diplomatic presence in Russia.

Landene har allerede gått gjennom to runder med gjensidig nedskalering: Først utviste Obama 35 diplomater og stengte to feriesteder i desember. Putin drøyde med et svar, men det kom omsider og var omfattende: amerikansk tilstedeværelse skulle ned på samme nivå som russisk i USA og dermed måtte 455 amerikanere ut. Amerikanerne måtte også stenge ned flere bygninger.

Russerne reagerte da Kongressen vedtok en rekke sanksjoner mot Russland. Flertallet var så stort at det med letthet kunne trumfet et presidentveto. Trump underskrev derfor resignert.

Nå har amerikanerne svart med nye nedskjæringer og man kan undres på hva Tillerson vil. Selv sier amerikanerne at antall russere fortsatt overgår antall amerikanere.

Fortsatt henger innblandingen i valget over forholdet mellom de to land, og inntil det er etablert en ful og åpen prosess om hva som foregikk, vil spekulasjonene fortsette.

http://www.reuters.com/article/us-usa-russia-diplomacy-idUSKCN1BB2CY