I et intervju med den tyske mediegruppen Funke sier Jens Stoltenberg at krigen i Ukraina kan bli lang, men Ukraina har ikke noe valg. Hvis de slutter å slåss vil landet opphøre å eksistere. Det er med andre ord en eksistenskamp, det samme ordet russerne bruker. De sier de er villige til å bruke atomvåpen i en slik krig om være eller ikke være.

“Most wars last longer than expected when they first begin,” Stoltenberg said per France24. “Therefore we must prepare ourselves for a long war in Ukraine.”

“We are all wishing for a quick peace,” the NATO Secretary General continued. “But at the same time, we must recognise: if President Zelensky and the Ukrainians stop fighting, their country will no longer exist. If President Putin and Russia lay down their weapons, we will have peace.”

Zelenskyj skal til Washington neste uke og det er snakk om en ny pakke på 24 milliarder dollar. I mellomtiden går stadig flere amerikanere ned i knestående. Amerikanerne blir annenrangs borgere i eget land. Det svir når de hører om alle milliardene som pøses inn i Ukraina.

According to reports, Congress is currently considering — at the urging of the Biden administration — a further $24 billion in aid to Ukraine, which would come on top of the $113 billion in American taxpayer dollars already committed to backing Kyiv in what has devolved into a proxy war with Moscow.

Amerikanske statsfinanser er råtne. Landet er nedgradert og betaler nå 1.500 milliarder kroner i året i renter. Et antall Republikanere er derfor villig til å la den føderale regjering gå i stå økonomisk for å tvinge frem besparelser.

Demokratene lager pakker som binder opp motstanderne. Det finner ikke Republikanerne seg i lenger.

Krigen kan bli et tema i valgkampen. Stemningen er ikke i fravær av krig på ubestemt tid. Det har amerikanerne fått nok av.

Gjennombruddet har latt vente på seg.

Stoltenberg sier Ukraina til syvende og sist vil bli medlem av Nato. På toppmøtet i Vilnius i juli het det at krigen måtte først ta enn slutt.

So far, Kyiv has rejected any suggestion — even from NATO officials — to consider ceding some of its territory in exchange for a peace deal with Moscow and NATO membership, vowing instead to fight until the country’s 1991 borders are fully restored.

Kyiv snakker fortsatt om å ta tilbake alle okkuperte territorier, inkludert Krim. For russerne er dette utenkelig.

 

https://www.breitbart.com/europe/2023/09/17/west-must-prepare-for-a-long-war-in-ukraine-says-nato-chief-jens-stoltenberg24974437/

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.