Nato øker styrkene i Øst-Europa med fire stridsgrupper. Det er en fordobling og Nato har dermed gått fra 4.000 soldater til 40.000 på østflanken i løpet av noen måneder. Disse styrkene står under direkte Nato-kommando. -Vi lever i en ny sikkerhetspolitisk virkelighet, sier Jens Stoltenberg.

Soldatene skal utplasseres i Bulgaria, Ungarn, Romania og Slovakia.

Det ventes at de fire nye stridsgruppene formelt vil bli erklært operative på Natos toppmøte torsdag. (,,,)

I tillegg er det nå 100.000 amerikanske soldater i Europa, og nord i Atlanterhavet og i Middelhavet er det til sammen fem hangarskipsgrupper fra Nato-land til stede.

Samtidig kom Stoltenberg med en dramatisk advarsel til Russland om kjemiske våpen. Bruk av slike ville få «langtrekkende konsekvenser», sa Stoltenberg.

Helt siden viseutenriksminister Victoria Nuland under en høring i Kongressen bekreftet at USA finansierer biologiske forsøkslaboratorier i Ukraina, har vestlige ledere på rekke og rad, deriblant Stoltenberg, sagt at det er russerne som kan finne på å arrangere en false flag-operasjon med kjemiske våpen. En false flag-operasjon vil si at det skal se ut som om motparten står bak.

Det er ikke gitt noen bevis for påstanden.

Det er heller ikke sagt noe mer om de biologiske forsøkslaboratoriene i Ukraina som Nuland snakket om.

Putins talsmann skapte rom for tvil om Russlands bruk av atomvåpen da han  ble intervjuet av CNNs Christiane Amanapour tirsdag.

In an interview with CNN’s Christiane Amanpour on Tuesday, Dmitry Peskov repeatedly refused to rule out that Russia would consider using nuclear weapons against what Moscow saw as an «existential threat.» When asked under what conditions Putin would use Russia’s nuclear capability, Peskov replied, «if it is an existential threat for our country, then it can be.»

Putin has previously hinted at using nuclear weapons against nations that he saw as a threat to Russia. Back in February, the Russian President said in a televised statement, «No matter who tries to stand in our way or all the more so create threats for our country and our people, they must know that Russia will respond immediately, and the consequences will be such as you have never seen in your entire history.»

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.