Oslo tingrett. Foto: Wikimedia Commons.

 

En tidligere kjøkkensjef ved Rondablikk høyfjellshotell får erstatning fordi han måtte slutte da hotellet ble gjort om til asylmottak.

Nå varsler 17 andre ansatte at også de vil gå til søksmål mot hotellet etter eierskiftet og endringen til asylmottak høsten 2015. Den tidligere kjøkkensjefen er i Oslo tingrett tilkjent 275.000 kroner i erstatning, melder NRK.

– Vi har flere andre ansatte med tilsvarende krav og vi er forberedt på å bare fortsette å ta ut søksmål for nestemann i rekken, sier advokat Fredrik Lund Skyberg.

Kjøkkensjefen gikk til sak mot eierne i Panorama Hotelldrift fordi han mente han ble usaklig oppsagt. I tingretten vant han på alle punkter. Ifølge advokaten kan de tidligere ansatte ha krav på flere millioner kroner i erstatning, men håpet er at motparten går med på en såkalt minnelig løsning.

Hotellet ble på kort tid gjort om til asylmottak høsten for snart to år siden. Flere av de ansatte mente det foregikk en lovstridig endring av innholdet i arbeidet deres.

De to eierne ble dømt til å betale til sammen over 1 million kroner i erstatning og sakskostnader. De vil anke dommen.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂