Foto: Olav Bjørkum

Document.no’s kunstkritiker har ikke mye godt å si om Norsk Skulpturbiennale 2017 i Oslo. Men hva med Hardanger Skulpturannuale 2017? Hvert år dekkes deler av landskapet med lys plast, slik at det ovenfra sett forandrer det organiske uttrykket til et geometrisk mønster.

Nei, bare tull, selv om tildekkingen er virkelig nok. Det ligger ingen kunstneriske intensjoner bak. Hensikten er å verne årets morellhøst mot altfor mye nedbør og tildels mot fugler. I butikkene i distriktet selges Erdogans moreller i påvente av at de lokale skal modnes. I morelldistriktet er det ikke mange hundre meter mellom hver bittelille salgsbod for disse fruktene.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂