Predikant Tarik Chadlioui er arrestert i forbindelse med en antiterroraksjon i Birmingham i forrige uke. Predikanten, som er beskyldt for å være den spirituelle lederen for et nettverk som har drevet med rekruttering til IS, har holdt flere foredrag i Norge.

Saken var hovedoppslag både i NRK radio og på NRK.no fredag. Britisk antiterrorpoliti mener at den marokkanskfødte predikanten har radikalisert og rekruttert IS-krigere ved å produsere videoer som oppfordrer til jihad. Predikanten har vært minst fire ganger og holdt foredrag i Norge, siste gang i mai 2016 – da holdt han et foredrag for flere hundre norsk-marokkanere. På det tidspunktet var det allerede kjent at en av terroristene som sto bak Paris-terroren i 2015 hadde deltatt på flere av foredragene til predikanten i en moske i Paris.

Chadlioui har blant annet holdt foredrag for ungdomsorganisasjonen til Center Rahma-moskeen i Oslo. Ett av temaene var kvinners rettigheter i islam. På foredragene hans i Oslo skal kvinnene ha sittet i et eget rom og vært holdt atskilt fra mennene.

Et raskt besøk på facebook-siden til denne ungdomsorganisasjonen, Ung Rahma, forteller oss at det ikke bare er under foredrag jenter og kvinner holdes adskilt fra gutter og menn. I 2017 reklamerer de både for Tusenfryd-tur – kun for brødre og egen høstleir i september – kun for gutter og menn. Det som kanskje bør vekke noe oppsikt, er førstehjelpskurset – kun for søstre – som er arrangert i samarbeid med Grønland politistasjon og helsestasjonen i Gamle Oslo bydel.

Dette er intet unntak hos norske, muslimske ungdomsorganisasjoner. Norges unge muslimer, ungdomsorganisasjonen til Rabita-moskeen – ja, der Erna Solberg talte i forbindelse med Id-markeringen – praktiserer også streng kjønnssegregering på turer og arrangementer – og har et samarbeid med; bydel Gamle Oslo. Ungdomsorganisasjonen Norges unge muslimer måtte høsten 2015 avlyse et foredrag av en ekstrem islamistisk predikant i Kuben arena etter omtale i media. Utover dette har media og politikere stort sett vært tause når predikantene har spredt sine budskap til etter hvert tusenvis av ungdommer bosatt i Norge.

Begynner det nå å tegne seg et bilde? Ekstreme islamistiske predikanter på flere besøk hos ungdomsorganisasjoner i Oslo – predikanter som til og med har bindinger til terrororganisasjoner. Det praktiseres aktiv kjønnssegregering – med myndighetenes velsignelse – i flere Oslo-moskeer sentralt plassert i Indre Oslo øst. Hva annet har ungdommene lært fra disse predikantene? Vi kan bare gjette og frykte. Og så lurer vi på hvorfor integreringen ikke går på skinner – inn i det liberale, likestilte fellesskapet vårt. Når skal myndighetene begynne å se alvoret, hvis ikke nå – når skal strutsen trekke hodet opp fra sanden og se at islamismen er i vekst i Norge med god hjelp fra naive myndigheter?

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂