Nytt

Bildet: Nedskytingen av det malayiske flyet MH17 over Øst-Ukraina var en så alvorlig hendelse at de berørte landene ikke kommer til å slippe den. Etterforskningen slo allerede i fjor fast: Det var ingen ulykke.  En malayisk havariinspektør studerer vraket nær Grabovo i Donetsk-regionen 22 juli 2014. Foto:Maxim Zmeyev/Reuters/Scanpix

Mistenkte bak nedskytningen av Malaysia Airlines-flyet i Ukraina i 2014 vil bli tiltalt i Nederland, ifølge den nederlandske regjeringen.

Utenriksminister Bert Koenders sa i en uttalelse onsdag at beslutningen er tatt av landene som i fellesskap etterforsker hendelsen. Nederland, Australia, Belgia, Malaysia og Ukraina deltar i etterforskningen.

I fjor konkluderte etterforskningen med at passasjerflyet ble truffet av en rakett skutt opp fra et opprørskontrollert område øst i Ukraina. En mobil oppskytingsrampe skal ha blitt fraktet over grensa fra Russland, og raskt fraktet tilbake igjen etter nedskytingen av flyet.

Både regjeringen i Russland og prorussiske opprørere i Ukraina har avvist denne konklusjonen.

Tidligere har amerikansk etterretning uttalt at de prorussiske opprørerne trolig skjøt ned passasjerflyet ved en feil. 298 mennesker døde da flyet delte seg i stor høyde og falt i bakken.

 

 

NTB-AP