I mars valgte Salford University i Manchester Zamzam Ibrahim til leder for studentforeningen. Hun beskrives som en svensk-somalier. Zamzam Ibrahim har sterke meninger om hvite mennesker og islam. I et knippe twittermeldinger kommer det frem at hun mener at kvinner og menn ikke kan være venner – det er uislamsk. Og hvis bare alle leste koranen så ville vi ha en islamistisk overtagelse.

Noen av meldingene går langt tilbake i tid, men man sitter allikevel igjen med en følelse av at hun ikke har forandret mening. Hun vil gjerne undertrykke hvite mennesker for å gi dem en smak av hva de har latt muslimer gjennomgå.

Zamzam hadde stor sympati for sin gruppe da muslimer ble kjørt ned av Darren Osborne like ved Finsbury moské. Hun retvitret flittig :

Men det skortet litt på empatien etter at selvmordbomberen i Manchester Arena drepte 22 personer den 22. mai. Hvorfor bry seg med å nevne det i det hele tatt? Eller kanskje hun har slettet meldinger som ikke var så gunstige å få gjengitt i pressen? Jihadisten Salman Ramadan Abedi var også student ved Salford University, så man ville jo trodd at hun i det minste ville ha nevnt det? Eller tatt avstand. Men, nei. Ikke et pip.

 

Denne burde hun kanskje ha slettet:

 

I sin valgkamp lovet hun å kjempe imot regjeringens anti-radikaliseringsprogram PREVENT.

‘If elected, I will continue to work with NUS Officers and ARAF campaigns to develop networks to support students and activists affected by Hate Crime, to fight against the disastrous racist PREVENT strategy and support international students and migrant communities.’

‘The Prevent agenda, as part of the Government’s «anti-extremism» work has been used to create an expansive surveillance architecture to spy on the public and to police dissent, systematically targeting Black people and Muslims.’

Dette er en muslimsk jente som er valgt til å lede studentforeningen ved et stort engelsk universitet. Og hun er i tillegg innvalgt til den nasjonale studentforeningen. Det betyr noe. I neste omgang klatrer hun til værs i Labour.

 

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂