Det står alltid noen bak store «antirasisme-demonstrasjoner». Noen som pisker opp stemningen og forvrenger virkeligheten. Ved Salford University i Manchester har de Zamzam Ibrahim til leder for studentforeningen. Hun mener at kvinner og menn ikke kan være venner – det er uislamsk. I tillegg vil hun gjerne undertrykke hvite mennesker for å gi dem en smak av hva de har latt muslimer gjennomgå.

Ved Cambridge universitet finner hun sin makker: Jason Osamede Okundaye. Han er leder for Black and Minority Ethnic Society (BME). Etter opptøyene i Dalston i London sist fredag kom han med flere meldinger som burde gjøre folk betenkte.

Jason Osamede Okundaye er ingen undertrykket liten stakkar. Han er en ekstremt privilegert ung mann som har plass ved Englands beste universitet.

Det er et trangt nåløye å komme inn på Cambridge. Og spør du meg, viser Jason Osamede Okundaye at det ikke er trangt nok. Alle som søker om opptak ved Cambridge og Oxford må igjennom et personlig intervju. Det er helt andre opptaksregler for disse to universitetene enn for de resterende. Alt står og faller med intervjuet. I tillegg til at man må ha toppkarakterer, selvfølgelig. Det er ved disse stolte og tradisjonsrike universitetene at morgendagens ledere blir plukket. Det er all grunn til bekymring.

Som om det ikke var nok å få stemplet alle hvite mennesker som rasister, så er de også kolonister ifølge Jason Osamede Okundaye. Men ikke ute i verden. I sitt eget land! The Times skriver:

Tweets from his account encouraged the protesters and claimed that white people had “colonised” the Dalston neighbourhood of east London. Police are also investigating his remarks.

Hvite er i mindretall i Hackney. Men i Dalston, som ligger i Hackney, er det litt flere enn i områdene rundt. De hvite som bor der blir altså hetset og beskyldt for å kolonisert Dalston. De skulle bare ha overgitt det til den fargerike multikulturen, tydeligvis.

Dette sier litt om hvor langt segregeringen er kommet i London. Hva om man forsøkte det samme i et innvandrertett område i Oslo? En liten hvit koloni på Grønland? Kanskje ikke. Man føler seg allerede uvelkommen der når man går gatelangs.

He claimed white people had «colonised» Dalston and said that watching «middle-class white people despair over black people protesting» was «absolutely delicious».

Cambridge universitet ville gjennomføre en granskning av uttalelsene, skriver The Telegraph. Dette er dårlig PR for Cambridge:

A University of Cambridge spokesperson on behalf of Pembroke College told the Telegraph: «The College is looking into this matter and will respond appropriately.»

Politiet på sin side var ikke interessert i å etterforske. Dette er «feil» hatkriminalitet for statistikken.  Som de selv sa: Det var ikke realistisk at dette ville føre til noen domfellelse.

“We do not believe that there is a realistic proposition of a conviction for any offence. Any investigation is now in the hands of the university.”

«Alt er hvite menneskers feil», mener den bortskjemte studenten. Han har vært stipendiat ved privatskolen Whitgift School. En skole som koster nær 400.000 kroner i året for de som betaler (hovedsakelig de hvite rasistene).

Jason Osamede Okundaye har flere saker på hjertet. Han er homofil og det gjør det spesielt vanskelig at han er sort. Hvite mennesker kan ikke forstå ham, sier han. Han vil helst ha en terapeut som er sort og homofil, som ham selv. Faktisk så nekter han å få hjelp før han finner en mørkhudet terapeut. Dette skriver han detaljert om i Varsity:

I’ve refused to attend therapy until I can find a black therapist, a black queer therapist being ideal. It’s easy to speak about “talking” about your feelings, but I cannot relate my experiences to white people and heterosexual people with maximum effect.

Det er ikke mangel på muligheter i livet som skaper hatet mot hvite, men en offermentalitet som mediene og det offentlige forer de unge med. Dette forsterkes ved at de forteller hverandre de samme historiene.

Hvis du hele tiden blir fortalt at du er undertrykket og ikke har de samme sjansene i livet så tror du til slutt på det. Selv om burde vite bedre og selv om du er student ved Cambridge.

Hvite gutter fra arbeiderklassen er de som kommer til kort i Storbritannias skoler. Men man ser aldri noen som synes synd på dem. De er jo bare hooligans og pøbler og kan ikke henge seg på trenden med å føle seg undertrykket fra slavetiden som endte for rundt to hundre år siden.

Daily Express   Metro   The Times

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂