Bildet: Sir Frederick Mott og Sir Henry Maudsley som grunnla Institute of Psychiatry i 1924

King’s College i London er regnet blant verdens 25 fremste universiteter. Det var så som så med flerkultur og etniske minoriteter i starten, så de grunnleggende lærde professorene var hvite, eldre menn. Det er blitt et problem. Et stort et.

I den nye verden hvor vi alle må tilpasse oss snøfnugg-generasjonen presses det på for å fjerne den ubehagelige, men akk så sanne, historien. De lettkrenkede studentene krever at portretter av noen av grunnleggerne av universitetet blir kastet på skraphaugen til fordel for – ja du gjettet det nok – portretter av folk fra etniske minoriteter.

King’s College London must replace portraits of some of its founding fathers with ethnic minorities amid pressure from students, a dean says.

Dette er ikke en enkelthendelse på det hysterisk politiske korrekte universitetet. De har flere ganger fjernet portretter av menn med feil hudfarge eller «feil» meninger.

The plans to move portraits of former faculty staff from the main entrance wall and replace them with more BME scholars are being implemented by the world famous Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience, following concern among academics that current teaching is too “intimidating” for ethnic minorities.

(BME står for black and minority ethnic)

Det føles altfor intimiderende for minoritetsstudenter å bli forelest av eldre hvite menn, kan du skjønne. Man undres hvordan disse overfølsomme studentene har tenkt å fungere i den virkelige verden når de engang må slippe ut av universitetsboblen sin med «safe space», fellestoaletter og ytringsansvar.

Studentene blir støttet av professor Leman:

The proposals were unveiled by Professor Patrick Leman, the Institute’s dean of education, who said that the faculty should not just be filled with “busts of 1920s bearded men” but rather more modern, diverse scholars so that the Institute feels less “alienating”.

Professor Leman, who describes himself as “tribal Labour” in blogs, added that portraits lining the main entrance are “almost entirely white middle-aged men” and will be replaced with a “wall of diversity”.

Så bort og vekk med historien. La flerkulturen fylle veggene så vi raskere kan glemme hvem som la grunnlaget for de europeiske utdanningsinstitusjonene.

The Telegraph

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂