De britiske eliteskolene Winchester School og Dulwich College nekter å ta imot over 1 million i donasjon fra Sir Bryan Thwaites som vil hjelpe den svakeste gruppen på britiske skoler: Underprivilegerte hvite gutter.

96 år gamle Sir Bryan Thwaites hadde selv gått på begge skolene ved hjelp av stipend. Han ønsket å hjelpe andre skoleflinke gutter med dårlig økonomi og hadde sett kjente undersøkelser som viser at fattige hvite britiske gutter er den svakeste gruppen.

Men dette ville ikke skolene akseptere. For dette var sannsynligvis brudd på diskrimineringsloven, mente de. At rapperen Stormzy fikk sette opp en stipendordning ved Cambridge University for kun å støtte svarte studenter, ser ikke ut til å bryte de samme lovene som skal gjelde for alle.

Til avisen The Times spurte Sir Bryan retorisk om hvorfor Cambridge kunne akseptere en mye større donasjon for svarte studenter når han ikke fikk lov til å gjøre det samme for hvite:

“If Cambridge University can accept a much larger donation in support of black students, why cannot I do the same for underprivileged white British? Winchester said it would harm its reputation by accepting my bequest, but in my opinion it would gain enormously by being seen to address what is the severe national problem of the underperforming white cohort in schools.”

Trevor Phillips, den tidligere lederen av Equality and Human Rights Commission, sier at det hele er en «dødelig cocktail av omvendt snobberi, rasistisk offertankegang og liberalistisk skam» bak den manglende viljen til å hjelpe hvite gutter, som han beskrev som «dagens forlatte i utdanningen».

“I have no idea how many such generous offers have been turned down, but I do know that in recent months two well-known fee-paying schools have lost bequests totalling over £1 million that might have supported some of our most disadvantaged children for one reason: the donor, like Stormzy, wants his money to go to people of his own background — poor but talented white British boys.” Mr Phillips said that such a proposal was not racist and that the Equality Act of 2010 was not called the “Be Kind to Blacks Act”, adding: “In circumstances where the racial group that is disadvantaged is white, there should be no bar to doing for them exactly what we would do for so-called black and minority ethnic groups.”

Når likestilllingsloven blir til «vær snill mot de svarte loven», så er samfunnet på helt feil spor.

Daily Mail     The Times

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: