Hvis kun kvalifikasjoner og prestasjoner ble vurdert ville svarte mennesker i praksis lykkes på verdenstoppen i sport og underholdning, hevder forsker.

Nathan Cofnas, som forsker på biologiens filosofi ved det filosofiske fakultetet ved University of Cambridge, mener svært få svarte i USA hadde hatt så mange sjanser til å nå toppen uten kvotering. Rasismeanklagene lot ikke vente på seg.

I sin blogg beskriver Cofnas hvordan det ville se ut i USA hvis man innførte et rent meritokrati, og forkastet alle former for kvoteringer og ekstrapoeng til utvalgte grupper. Han skriver:

Harvard-fakultetets medlemmer ville rekruttere blant de beste av de beste studentene, noe som betyr at antallet svarte universitetslærere ville nærme seg 0 prosent.

Under et fargeblindt system som kun bedømte søkere etter akademiske kvalifikasjoner, ville svarte utgjøre 0,7 % av Harvard-studentene.

Svarte ville forsvinne fra nesten alle høyprofilerte posisjoner bortsett fra i sport og underholdning.;

Daily Mail skriver at Cofnas hevder at ideen om likhet mellom de ulike rasene er en «tese basert på løgner». Fakultetet til Cofnas understreker at hans ord «ikke representerer fakultetets synspunkter» og at det «ikke finnes rom for rasisme på universitetet i Cambridge».

Mot slutten av sin bloggartikkel skriver Confas at vi bør «akseptere at talent ikke er likt fordelt innenfor eller på tvers av grupper».

Avslutningen hans, som av Daily Mail beskrives som «chilling» er slik:

Når raserealisme blir akseptert, vil våre kulturelle verdier endres. En ny likevekt vil oppstå.

Cofnas har havnet i bråk tidligere, som da han i 2019 beskrev forskjellen i intelligens hos ulike raser. Han har nokså nylig hevdet at det voksende antallet transkjønnede personer skyldes at hvite mennesker har lært å hate seg selv.

White children are brainwashed to despise themselves because of their skin color. Anecdotally, white children are sometimes driven to transgenderism in an attempt to escape the shameful status of oppressor.

Universitetet vil ikke kommentere om Cofnas etterforskes for sitt blogginnlegg.

Medlemmer av Cambridges studentforening har tidligere organisert en underskriftskampanje for å få Cofnas sparket fra sin stilling i Cambridge på grunn av hans kommentarer om biologiske forskjeller mellom ulike folkeslag.

Cofnas understreker at hans statistikk er basert på USA, og at situasjonen ikke nødvendigvis er lik i Storbritannia. Han ramser også opp en del statistikk om hvor overrepresenterte svarte i USA er på kriminalitet og fødsler utenfor ekteskap etc.

According to the FBI, African Americans commit murder at about six times the rate of white Americans.

According to the US Department of Education, 15% of black high-school students are proficient in reading compared with 41% of white students and 59% of Asian students.

78% of black children are born out of wedlock compared with 30% of white and 31% of Asian children.

I tillegg minner han om at Harvard faktisk ble saksøkt og dømt for rasemessig diskriminering av asiatiske studenter, som måtte ha langt bedre resultater enn alle andre grupper for å komme inn på studiet.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.