Nytt

Et vitne fryktet at Amin Mohmed, Mohammed Patel og Faruq Patel var IS-terrorister da de angrep folk midt i Liverpool sentrum. Edris Nosrati så to av mennene som slo en mann i Bold Street rundt klokken halv fire på natten. Bold Street er like ved mange av de store klubbene i Liverpool. Da Nosrati nærmet seg, ble han spurt om han var muslim, hvilket han svarte ja til. Deretter ble han spurt om den islamske trosbekjennelsen.

“One of them came up to Mr Nosrati and said ‘are you a Muslim?’ Mr Nosrati said he was, but the man said ‘well, what’s the Muslim word?’”

Mr Nosrati replied with a “well-known” Arabic phrase: “There is only one God, and Muhammad is a messenger.”

“He said it’s a phrase often linked with ISIS.

Nosrati ble fortalt at han kunne gå, men da han forsøkte å hindre dem i å slå en annen mann fikk han beskjeden :“It’s none of your business.” Edris Nosrati fulgte etter gjengen da de valgte seg ut enda et offer, Gary Bohanna, som ble spurt: “hva er du?”

Gary Bohanna forsto ikke hva de mente, så en av dem forklarte: «Jeg er muslim, hva er du?»

Da Gary Bohanna svarte at han var kristen ble han slått ned mens gjerningsmannen ropte «hvorfor er du ikke muslim?» Gary Bohanna fikk knust brillene og endte med et stort kutt over det ene øyet.

Gjengen gikk så videre og traff på Mr Lynch, rådmann for Labour og hans kjæreste Jill Newton. Faruq Patel filmet Amin Mohmed slå ned Lynch og lo da han gikk i bakken. Den skrekkslagne kjæresten forsøkte å beskytte ham.

Faruq Patel er student ved Liverpool John Moores University. Eller var. Universitetet kastet ham ut etter denne rasistiske volden, så han flyttet over til Salford universitet i Manchester. Ved Salford finner han nok flere nye venner med samme innstilling.

Nosrati hadde ringt politiet, men Faruq stakk av, så Nosrati satte etter. Faruq slo ham i øyet med mobiltelefonen, men Nosrati holdt ham fast.

Både Bohanna og Lynch måtte til sykehuset.

Amin Mohmed sa han ikke kunne huske noe som helst fordi han var for full og Mohammed Patel sa at de hadde blitt utsatt for rasistisk hets av andre menn. Men han innrømmet at de hadde angrepet folk fordi de var hvite og ikke-muslimer.

Mohmed fikk 42 ukers fengsel og Mohammed og Faruq Patel fikk henholdvis 42 og 18 uker i ungdomsfengsel.

Liverpool Echo