Flerkulturelle nyhetsredaksjoner gir uttelling! Her stilles det spørsmål som ingen hadde tenkt seg, kanskje ikke engang BBC. En muslimsk kvinnelig reporter stilte plutselig det overraskende spørsmålet:  – Hva er riktig straff for blasfemi?

Hennes antakelser og forventninger om at blasfemi er straffbart, sjokkerte mange seere. Shazia Awan ba seerne om å kontakte henne og komme med sine meninger om hvordan man skal straffe blasfemi.

Blasfemi-loven i Storbritannia ble opphevet i 2008. Det er ingen straff for blasfemi. Seerne likte ikke at BBC forsøkte å insinuere at blasfemi er forbudt og skal straffes.

Som en skrev: ‘There should be no punishment for ‘blasphemy’. It’s the 21st century for f***s sake. BBC is CANCER.’

En annen lurte på hvordan fremtiden vil se ut om 30 år hvis BBC snakker om straff for blasfemi nå som prosentandelen av muslimer er på 6%.

‘If today @BBC talking about punishments for #blasphemy in Britain with 6% of population #Muslim what’s our future in 30 years?’

Godt spørsmål.

BBC har beklaget det og sagt at konteksten gjaldt blasfemi i Pakistan.

Fremtidige debattprogrammer i TV vil bli annerledes enn idag, det er helt sikkert.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂