Fredag 19.januar ble den offentlige tjenestemannen Alexander Aan arrestert av indonesisk politi for blasfemi og gudsbespottelse. Det er en forbrytelse som har inntil 5 års strafferamme i Indonesia.

Årsaken var at Aan på sin Facebook-side hadde skrevet «God doesn’t exist», og visstnok brukt passasjer fra Koranen til å «bevise» dette.

Det er imidlertid ikke bare arrest 31-åringen har opplevd; forut for det, da han av opprørte muslimer ble identifisert, møtte en mobb opp på kontoret og julte ham opp.
Tiden i fengselet har åpenbart ført til desperasjon og fortvilelse for Aan; en uke etter kunne indonesisk politi gledesstrålende fortelle, at etter press fra hans foreldre, er nå Aan villig til å angre, og har bedt om å få resitere «Shahadah», den muslimske trosbekjennelsen. Ikke at det, forsikret politiet, vil ha noe som helst å si for anmeldelsen, «forbrytelsen» han har gjort seg skyldig i har jo alt skjedd.
Men, det er mange som ikke kan slå seg til ro med at Aan får 5 års fengsel for å ha våget seg å skrive «God doesn’t exist».
Politiet tror nå at han har gjort seg skyldig i dokumentfalsk også, fordi han i jobbsøknaden krysset av at han var «muslim», når han jo egentlig var ateist. Det er ALVORLIGE greier, altså!

Videre, noen grupperinger synes at 5 års fengsel for blasfemi er alt for lite; i dag 2.februar har en innflytelsesrik gruppe krevd at han må undergå den tradisjonelle straffen for blasfemi, og frafall fra islam, nemlig..halshugging.

http://www.thejakartaglobe.com/home/dismay-after-indonesian-atheist-charged-with-blasphemy/492622
http://www.thejakartaglobe.com/home/alexander-aan-to-renounce-atheism-embrace-islam-indonesia-police/494637
http://www.thejakartaglobe.com/home/calls-to-behead-indonesian-atheist-alexander-aan/495308

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂