Siste sjanse til å melde seg på kveldens foredrag: Lars Akerhaug som forteller om og fra sin bok Siste jul i Kairo. En fortelling om de kristne i Midtøsten.

Flere spørsmål melder seg: Hvorfor er Europa så lite opptatt av de kristnes situasjon, og tilsvarende opptatt av å ta inn muslimer? Man skulle tro man ville vist særlig omtanke for de kristne som er dobbelt forgfulgt. Men slik er det ikke.

Paralleller mellom Midtøsten og Europa: Vestlige blir stilt overfor et bud, en plikt: En dansk forfatterinne har skrevet en bok «Hva om det ble krig i Danmark?» Hun skrev den i 2001 for å vekke europeere til hva som foregår rett utenfor stuedøren og vår plikt til å hjelpe. Men underveis er det noen snubletråder. Hva om de som kommer tar konfliktene med seg? Det spørsmålet er umoralsk å stille, men den som leser Akerhaugs bok om behandlingen av de kristne, kan ikke unnlate å stille det.

Ikke minst siden flere rapporter fra mottak og nå også forvaltning, forteller at kristne har det vanskelig og behandles dårlig. I Europa. Myndighetene og pressen vil helst ikke vite om det.

Disse spørsmålene går det an å ta opp med Akerhaug.

 

Tid:Ikveld,  kl 1800 i Seniorsenteret på Majorstua, Slemdalsveien 3@

inngang kr 100

Vi ser helst at du melder deg på: pamelding@document.no