Journalister flest er for lengst sluttet i rollen som objektive nyhetsformidlere. De har i stedet gått inn i rollen som rene aktivister og politiske demonstranter. Det er likevel sjelden man ser det så outrert som på TV2-nyhetene lørdag.

TV2s Sonja Skeistrand Sunde rapporterte fra «Womens March» i Washington DC og valgte å kle seg i samme farge som pussy-hattene. Skeistrands rosa kåpe levnet ingen tvil om at hun var mer å regne som demonstrant enn nøytral nyhetsreporter i Washington.

skeistrand-sunde

Søndag var Sunde tilbake i sin vanlige mørke kåpe da hun snakket om Trumps forhold til mediene, og uenigheten om hvor mange mennesker som egentlig var til stede under Trumps innsettelse fredag.

-Trump mener det var halvannen million mennesker. Problemet er at ingen andre er enig i dette. De fleste andre opererer med tall på kanskje rundt 700 000, men det er ikke laget offisielle tall på hvor mange som var møtt opp. Det er helt umulig å si sikkert.

Det vi derimot vet sikkert er at når vi sammenligner bildene fra innsettelsen i 2009 og innsettelsen fredag, så ser vi jo at det er helt åpenbart at det var masse flere folk under Obamas innsettelse.

Og disse bildene har pressen vist og latt folk få bestemme sin egen mening.

La folk få bestemme sin egen mening? You don`t say.

Sammenligner man folkemengden fra fjernsynssendingene under Trumps innsettelse (NRK, 02.16) med stillbildene som er blitt vist i ettertid, og som TV2 også viste, begynner man å lure. Fjernsynsbildene ser ut til å dokumenterer at det er langt flere mennesker under edsavleggelsen enn man forsøker å konstruere i ettertid.

Bildet fra NRKs sendinger (øverst) er utydelig, så interesserte lesere oppfordres til å gå direkte til NRK. Kvaliteten er bedre og man kan lettere se uoverenstemmelser mellom live-sendingen og bildene som er lagt ut etterpå.

trump

Det er helt riktig at det var flere mennesker ved Obamas innsettelse i 2009, men det er det ingen som bestrider. I alle fall ikke president Trump som antyder om lag 300 000 flere i 2009.

Bildene som nå går verden rundt og som TV2 viste, ser imidlertid ut til å være nøyaktig hva Trump sier; et ledd i pressens krig mot han.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂